Planten De beste kamerplanten voor een koele en droge woonruimte

De beste kamerplanten voor een koele en droge woonruimte

Paulien Opsteyn
01 april 2023

Als je een koele en droge woonruimte hebt, zijn er een aantal kamerplanten die het daar goed doen. Zo zijn bijvoorbeeld cactus- en vetplanten erg geschikt voor een koele en droge omgeving. Deze planten hebben namelijk weinig verzorging nodig en hebben het liefst een koele en droge omgeving.

Ook de kalanchoë en de Sansevieria zijn goede opties voor een koele en droge woonruimte. Deze planten hebben weinig licht nodig en kunnen daarom ook goed in een schaduwrijke omgeving staan.

Een andere goede optie voor een koele en droge woonruimte is de aloë vera. Deze plant is niet alleen mooi om naar te kijken, maar is ook nog eens heel praktisch. De aloë vera kan namelijk gebruikt worden als natuurlijke huidverzorging en heeft daarnaast ook nog eens weinig verzorging nodig.

Tot slot zijn ook de kamerplanten uit de familie van de Ficus, zoals de Ficus elastica en de Ficus benjamina, goede opties voor een koele en droge woonruimte. Deze planten hebben weinig licht nodig en houden van een koele en droge omgeving.