Planten Kies de juiste kamerplanten voor een lichtruimte

Kies de juiste kamerplanten voor een lichtruimte

Paulien Opsteyn
01 april 2023

Als je een lichtruimte hebt, waarbij je planten veel licht krijgen, dan zijn er een aantal kamerplanten die het daar goed doen. Zo zijn bijvoorbeeld de Monstera en de Philodendron geschikte planten voor een lichtruimte. Deze planten hebben namelijk veel licht nodig om goed te kunnen groeien en staan daarom ook graag in een lichtruimte.

Ook de klimop, de Drakenbloedboom en de Ficus lyrata zijn goede opties voor een lichtruimte. Deze planten hebben allemaal veel licht nodig en staan daarom ook graag in een lichtruimte.

Een andere goede optie voor een lichtruimte is de Zamioculcas zamiifolia, ook wel bekend als de ZZ-plant. Deze plant heeft weinig verzorging nodig en kan daarom ook goed in een lichtruimte staan, zelfs als je weinig tijd hebt om voor je planten te zorgen.

Tot slot zijn ook de kamerplanten uit de familie van de Aglaonema, zoals de Aglaonema commutatum en de Aglaonema modestum, goede opties voor een lichtruimte. Deze planten hebben weinig verzorging nodig en houden van een lichtruimte.